Mindekivel meg szeretném osztani a kedvenc mézeskalács receptemet. Nekem eddig ez vált be a legjobban: nem szárad ki a sütőben, és még egy hónap múlva is (ha marad belőle) nagyon puha. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 mézes fűszerkeverék, 2 egész tojás, 2 evőkanál puha mararin, 20 dkg méz, ha szükséges 0,5-1 dl víz A pornemű hozzávalókat átszitáljuk és alaposan összekeverjük. A tojást, a margarint, a mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tésztát jól kidolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy napig hűvös helyen érleljük. Aztán kinyújtuk kb. fél cm-es vastagságúra, kívánt szaggatóval kiszaggatjuk, és max. 10 percre a sütőbe tesszük. Próbáljátok ki, nekünk nagyon bevált. Jó étvágyat hozzá :-) |
2008. december 12., péntek
Erdélyi mézeskalács
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Dia,
VálaszTörlésköszönöm szépen a receptet, azt hiszem, ezt fogom kipróbálni :)
Szép napot kívánok,
Nina