2008. december 12., péntek

Erdélyi mézeskalács

Mindekivel meg szeretném osztani a kedvenc mézeskalács receptemet. Nekem eddig ez vált be a legjobban: nem szárad ki a sütőben, és még egy hónap múlva is (ha marad belőle) nagyon puha.

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 mézes fűszerkeverék, 2 egész tojás, 2 evőkanál puha mararin, 20 dkg méz, ha szükséges 0,5-1 dl víz

A pornemű hozzávalókat átszitáljuk és alaposan összekeverjük. A tojást, a margarint, a mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
A tésztát jól kidolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy napig hűvös helyen érleljük.
Aztán kinyújtuk kb. fél cm-es vastagságúra, kívánt szaggatóval kiszaggatjuk, és max. 10 percre a sütőbe tesszük.


Próbáljátok ki, nekünk nagyon bevált.
Jó étvágyat hozzá :-)

1 megjegyzés:

  1. Kedves Dia,

    köszönöm szépen a receptet, azt hiszem, ezt fogom kipróbálni :)

    Szép napot kívánok,

    Nina

    VálaszTörlés